Водещата на сутрешния блок на "Нова тв" разказа в интервю за медията, че с Васил са се запознали през 2000 г. в bTV.

Вижте снимки на Ани >>

"Изключително интересен събеседник е той, немеркантилен и несуетен човек. Аз харесах човека в него. Започнахме да излизаме един-два месеца и една сутрин се събудих и осъзнах, че съм влюбена в него. Чувала съм едно много силно "Обичам те" – след като се бяхме разделили за един месец преди 14 години", разкри Цолова, цитирана от "24 часа".

Тя добави, че колкото пъти и да я развеждат от жълтата преса със съпруга й, те са заедно.

Водещата призна, че е изключително голям песимист и много я отчайва примитивизма, който вижда. Онова, което й липсва, е баща й, който е починал.

"Мислех, че това ще мине с времето, но не минава. Идва ми да го набера – 7-8 години след смъртта му дори. Бих го запознала със сина ми Калоян, а ми се иска той да ми каже, че се справям като човек", допълни Ани.

Сълзите в живота й са по-скоро от тормоз, понеже е склонна към драматизиране, а в същото време знае, че няма причина да не е щастлива.

"Тревога, напрежение, емоции и през цялото време размишление върху случилото се току-що – това е да бъдеш Анна Цолова", определи се тв водещата.

"Виктор Николаев е голямата ми любов на екрана. Винаги съм била спокойна с него. Първата година трябваше да си урегулираме ритъма. Но ние мислим по един и същи начин, имаме еднакви журналистически принципи", каза тя за работата си с Николаев.

По думите й, най-трудният им момент е бил, когато им казали, че предаването  няма да го има за месец. Това бил моментът, когато са се преместили в "Нова тв". Цолова обясни, че имало момент, в който мислела, че няма изход.

На въпрос защо са си тръгнали от bTV, отговори, че са усещали "един каиш, който нямаше как да понесем".

"Човек има нужда от въздух. Случи се това, че не бяхме симпатични на определени хора. Измислиха се някакви колосални суми, заради които ние уж сме отишли в "Нова телевизия". Хубавото е, че ние с Виктор не сме меркантилни и не мога аз за една кола, къща или скъп часовник да направя правилното интервю", коментира Ани.