Тя е приз за режисьорската й работа, съобщи "Ройтерс". Плочата й е 2580-та поред.

"Когато децата ми ме питаха "Мамо, защо нямаш звезда на Алеята на славата", отговарях, че това е нещо, за което винаги съм мечтала, но чакам възможността да получа признание като режисьор. "Сони пикчърс" превърнаха мечтата ми в реалност", заяви актрисата на церемонията.

Вижте снимки >>

Носителката на "Оскар" коментира, че звездата на Алеята на славата е признание за досегашната й кариера, но и "подкрепа за всички вълнуващи проекти", които смята да реализира, пише БТА. Джоди каза също, че я посвещава на майка си и на всички жени, които са й повлияли в живота.

На церемонията беше и актрисата Кристен Стюарт, която партнира на Фостър в "Паник стая".

Истинското име на Джоди Фостър е Алиша Крисчън Фостър. От тригодишна се снима в реклами. През 70-те участва в няколко филма на "Уолт Дисни". През 1974 г. играе във филма на Мартин Скорсезе "Алис не живее вече тук". Става известна на 14 с появата си в култовата му лента "Шофьор на такси".

Носителка е на две награди "Оскар" за най-добра женска роля за "Обвинената" и "Мълчанието на агнетата". Сред най-известните й филми са "Контакт", "Анна и кралят", "Летателен план", "Човек отвътре".

По-късно Джоди започва да се занимава с режисура - "Бобърът" (2011), няколко епизода от сериала "Къща от карти" и "Оранжевото е новото черно". Най-новият филм на Фостър като режисьор е трилърът "Пулсът на парите" на "Сони пикчърс" с участието на Джордж Клуни и Джулия Робъртс.

През 2014 г. Джоди се ожени за приятелката си - фотографката Александра Хедисън. Двойката бе сгодена близо година. Фостър разкри хомосексуалността си на церемонията по връчване на наградите "Златен глобус" през 2013-а, когато получи отличие за цялостен принос към киното. Тя посочи, че близките й хора са разбрали, че е с хомосексуална ориентация "преди около 1000 години, в каменната ера".

Фостър каза тогава, че е имала 20-годишна връзка с филмовата продуцентка Сидни Бернард, която е приключила през 2008 г.

"Нямаше да съм тук пред вас, ако не беше голямата любов на живота ми, моята героична бивша партньорка, моята сродна душа, изповедница, партньорка по ски, съветничка, моята близка приятелка през изминалите 20 г. Сидни Бернард. Горда съм и с двамата си сина, които са моята причина да дишам и се развивам...", заяви актрисата.

Тя и Сидни имат две деца - Чарлз Фостър, роден през 1998 г., и Кристофър Фостър, роден през 2001 г., заченати ин витро с помощта на донор, чието име не е известно, и родени от Фостър. След раздялата Джоди и Сидни си поделят родителските права върху децата.