Актрисата Деница Даринова с номинация ”Стоян Камбарев” 2016

stat 17:20  |  9 май 2016 / Всички / Шоу / Автор: Life.dir.bg /  
Деница Даринова, актриса Деница Даринова, актриса
Сн.: Фондация "Стоян Камбарев"

На 16-и май за седми пореден път ще се проведе Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2016.
Безспорно, това е призът, утвърдил се като най-чаканото и престижно отличие за млади творци в България, затова и конкуренцията за попадане сред 5-те номинирани е голяма. А най-ценното е, че Фондация ”Стоян Камбарев” подкрепя ежегодно всички номинирани за осъществяване на конкретни техни проекти.

Актрисата Деница Даринова е сред петимата номинирани за Наградата тази година. Свободен и независим творец, тя е от онези специални актриси, с които всеки режисьор иска да работи. В последните няколко години изигра много и разнообразни характери. Интересна, различна, себеотдайна, щура, Деница не само играе, но и пее завладяващо.

Вижте снимки тук>>>

Номинирана е заради умението й да влиза с лекота в различни образи, заради органиката и естествеността и заради смелостта й да участва непрекъснато в провокативни независими театрални проекти, бъдещето, на които дори не е ясно.

Деница е родена в София. Още от малка е наясно, че като порасне ще стане или певица, или актриса като баща си. Така по-късно се ориентира към Консерваторията, но впоследствие прави завой и завършва НАТФИЗ, в класа на проф. Снежина Танковска. От 2013 г. преподава и в Школи МОНТФИЗ, но и до днес продължава да смята музиката за нещо велико – обича и да пее, и да слуша. Колкото до театъра – счита, че все още е съвсем в началото на пътя си там и й се играе всичко.

В актьорската й биография влизат класики като „Макбет“, „Вуйчо Ваньо“ и „Дванайста нощ“, както и по-експериментални представления, реализирани със Студио за документален театър „Вокс Попули“. За така наречения „вербатим-театър“, с колегите си правят аудиозаписи на реал на хора с техните истински истории и след това със слушалка в ухото ги пресъздават пред публика. През последните няколко сезона я гледаме в „Робин“ в Театър в Театър „Възраждане“, „Пиеса за умиране“ в „Сфумато“ и „Великият момент на Кьоних“ в Театър 199.

Изкуството е средство към въображението. Изкусвото е памет. Театралното изкуство за мен е призвание. Мотивацията е вродена. Намирам смисъл в търсенето на смисъл“, споделя Деница.

Останалите млади творци, номинирани за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2016 са драматургът Кирил Буховски, кинорежисьорът Павел Веснаков, художникът Нора Ампова и 15 годишният китарист Георги Димитров-Жожо.

Всеки един от тях ще получи и специална награда, свързана с осъществяването на конкретен личен проект. А носителят на Голямата награда за изкуство ще триумфира на 16 май с бронзовата статуетка на художника Кольо Карамфилов и чек за 3000 лв.

Церемонията за връчване на Награда за изкуство „Стоян Камбарев” е част от Културния календар на Столична община и се осъществява с официалното партньорство на УниКредит Булбанк, България Мол и Нова филм.

Вижте кратък филм за Деница Даринова тук>>>

Вижте всички тук>>>


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Папазова: ”Мис Пловдив” имаше повече първи места
  • Дженифър Лорънс и Дарън Аронофски се разделиха
  • Наталия Водянова показа голямото си семейство
  • Биг Брадър изгони Дебора от шоуто
  • Японската принцеса Мако се омъжва след година
  • Гала: Банова и Плевнелиев са в Атина
  • Ашли Греъм в топ 10 на най-платените модели
  • Орлин Горанов с приятели на сцената за 60-и РД

Акценти


Бродуейският хит ”Исус Христос - суперзвезда” идва у нас
Бродуейският хит "Исус Христос - суперзвезда" ще има три представления у нас - на 5, 6 и 7 април от 20.00 ч. в зала 1 на НДК.

Заведения


Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Зодиак