Тя и съпругът й - крал Абдула Втори, бяха на двудневна държавна визита в Белгия, където бяха посрещнати на официална церемония от крал Филип и кралица Матилде (43).

Вижте снимки >>


45-годишната Рания, която се слави като една от най-красивите кралски особи, и този път показа елегантния си модерен стил и добър вкус. При пристигането си в Брюксел тя беше с бледорозов тоалет и палто с бродирано златисто цвете на ревера на Dior. Кралица Матилде я разцелува за добре дошла.

За гала вечерята в двореца Рания облече бяла блуза на Derek Lam и дълга черна пола на Balmain.

На следващия ден тя посети Брюж, където се вози на туристически автобус, яде шоколадови бонбони в местен магазин, гледа модно шоу, разгледа болница и посети Техническия институт. За визитата избра бяла рокля с черен принт на Louis Vuitton, червена чанта на същата марка и черно палто с бяла декорация.

Рания е майка на четири деца и кралица на Йордания от 1999 година. Съпругата на крал Абдула II е известна с активната си обществена дейност. Участвала е в няколко демонстрации срещу "Ислямска държава" и неведнъж е осъждала остро терористичната организация.

За своя обществен ангажимент кралица Рания бе отличена през 2015 г. от германския канцлер Ангела Меркел с наградата "Валтер Ратенау".