Събитието е на 25 май в Първо студио на БНР от 19.30 часа.

Музикалното трио в състав: Георги Димитров-Чубри (България) – турски канун, Ян льо Глаз (Франция) – саксофон и Стюарт Диксън (Шотландия) – перкусии, ще представи пъстра програма от етно, циганска, фолклорна, и традиционна ориенталска музика в нетрадиционна комбинация между старинен и съвременен звук. Специално участие в концерта ще има и певицата Василики Папагеоргиу (Гърция/Турция).

Музикантите от МешкХане се събират през 2014 г. на един красив остров край Босфора, водени изключително от интереса и любовта си към музиката на Ориента. Започнали като улични музиканти, днес те са уверени, че “Улицата учи най-добре и най-бързо”. Българинът в групата – Георги Димиторв-Чубри, е чудесен пример как музиката може да осмисли и преобърне живота на човек. През 2009 г. той напуска работата си като работник в супермаркет в София. Воден от любопитство и група пътуващи музиканти, той стъпва в Истанбул с тарамбука в ръце. В този “град – магнит”, както го нарича, той намира любовта – музиката и жена си Рейхан. По това време се случва и срещата на музикантите от МешкХане и скоро те стават любима част от клубния живот на Истанбул. Преди концерта си в София групата е на едномесечно турне в Испания.
 
Билетите за концерта в София са в продажба в сиситемата на Тicketportal и са на цена от 10 лв., а в деня на събитието – 15 лв. Триото идва у нас по покана на “Радио Бинар”.