Тя получи приза от сина си Рене-Чарлз на церемонията на наградите "Билборд" в Лас Вегас. Певицата, която вдигна на крака всички с изпълнението си на сцената, се разплака, когато получаваше наградата.

Вижте снимки от наградите >>

Адел спечели най-престижната награда на "Билборд" за най-добър изпълнител, но не присъства заради турнето си. От осем номинации тя взе пет награди, сред които за най-добра певица, най-добър изпълнител в класацията за албуми "Билборд 200" и най-добър албум за "25", пише БТА.

Канадският певец Уикенд спечели и най-много награди - осем от 19 възможни. Той победи най-добър в класацията за сингли Хот 100, за най-добра радио песен и певец с най-много стрийминги, както и за най-добър ар ен би изпълнител и най-добър ар ен би албум. Той спечели и наградата за най-добра ар ен би песен с "The Hills". Уикенд отстъпи приза за най-добър певец на Джъстин Бийбър. Фети Уап спечели наградата за най-добър нов изпълнител, а Дрейк - за най-добър рап изпълнител.

Наградата за група спечелиха One Direction. Twenty One Pilots бяха признати за най-добри рок изпълнители, а албумът им "Blurryface" - за най-добър рок албум. Наградата на най-добра песен в класацията за синглите Хот 100 получи Уиз Калифа за "See You Again".

Риана получи наградата за постижение в класациите на "Билборд". Наградата "Милениум" за изключителни постижения в кариерата и за огромно влияние в музикалната индустрия беше връчена на Бритни Спиърс, която пристигна за събитието полугола (вижте в галерията).

Мадона отдаде почит на Принс с "Nothing Compares 2 U", но изпълнението й бе критикувано в социалните мрежи, защото не беше в стила на покойния певец без емблематичната му китара. Стиви Уондър се присъедини към Мадона, за да изпеят "Purple Rain". Гуен Стефани изпълни дует с приятеля си Блейк Шелтън, а Пинк показа акробатични умения на въже.

На наградите бяха Мила Кунис, Джесика Алба, Хайди Клум, Приянка Чопра и Кейт Бекинсейл, която беше сред най-добре облечените знаменитости.

"Билборд" всяка седмица определя класациите за продажби на дискове и сингли в САЩ. Музикалните награди на "Билборд" са учредени през 1989 г. Те са едни от трите най-престижни в САЩ заедно с "Грами" и Американските музикални награди. Призовете се присъждат не от жури или от публиката, а на база на търговските резултати и популярността.