Певицата Кейси Динел, изявяваща се с псевдонима Уайт Хинтърленд, твърди, че Бийбър е нарушил авторските й права, използвайки без позволение "на практика идентичен вокален риф" от парчето й "Ring The Bell", превърнало се в независим хит през 2014 г., предаде "Ройтерс".

Вижте снимки на Бийбър >>

Според Динел песента от албума "Purpose", с която младият канадец покори чартовете през 2015 г., съдържа "специфичните и уникални характеристики на женския вокален риф" от нейното парче, семплиран за първите осем секунди от "Sorry" и повторен нееднократно след това. Изпълнителката е открила и други сходства между нейната песен и хита на Джъстин Бийбър, пише БТА.

Искът е подаден от Кейси Динел в съд в Нашвил, САЩ. Сред ответниците освен Бийбър са също продуцентът Скрилекс и "Юнивърсъл мюзик груп". Кейси Динел разкрива, че е направила опит да се свърже с Джъстин Бийбър, за да намерят разрешение на проблема, но 22-годишният поп идол е игнорирал твърденията й и е отказал да разговаря с нея. Това е накарало певицата да потърси по съдебен път обезщетение, чиято стойност не се споменава.

Представители на Бийбър и останалите ответници все още не са коментирали случая.