Много емоционално реагира писателката Дж. К. Роулинг: "Днес повече от всякога мечтая да стане магия" (за да бъде променен резултатът).

"Няма смисъл да съжаляваме за разсипаното мляко. Трябва да извлечем най-доброто от случилото се" - убеден е певецът Бой Джордж, цитиран от БТА.

Великобритания напуска ЕС >>

"Дълга и емоционална нощ. Сладки сънища" - е туитът на Елизабет Хърли, която подкрепя Брекзит.

Комикът Джеймс Кордън сподели: "Главата ми не побира какво се случва във Великобритания. Извинявам се на британската младеж. Опасявам се, че днес бяхте изоставени".

Бившият футболист и настоящ спортен коментатор Гари Линекeр, който е за оставането на Великобритания в ЕС, написа: "Не е време за триумфализъм. Не е време за разделение. Нито пък за омраза. Време е за промяна. Време е за спокойствие. Време от историята."

"Това стана референдум за имиграцията, не за икономиката. Фараж, независимо дали го харесвате или мразите, беше с най-ефективна кампания" - написа телевизионният водещ Пиърс Морган.

"В зависимост как сте гласували, тази сутрин се събуждате за Деня на независимостта или за Армагедон" - написа телевизионната водеща Сузана Рийд.