Тайлър говори с радиоводещия Хауърд Стърн. В интервюто си рокаджията е обясни за предстоящия си самостоятелен кънтри албум, както и за намерението си да прекрати изявите си като фронтмен на Аеросмит след концертната обиколка през 2017 г.

Снимки на Аеросмит >>

"Обичам тази група, наистина я обичам, но турнето догодина ще бъде прощално, просто защото е време", сподели Стивън Тайлър.

Фронтменът на Аеросмит още през април намекна в интервю за "Ролинг стоун", че концертната обиколка през 2017 г. ще бъде прощална. Коментарите на Стивън Тайлър идват само няколко месеца, след като китаристът Брад Уитфорд също сподели, че не изключва възможността за "пенсиониране" на групата.

Аеросмит за последен път се изявиха заедно през септември миналата година. Уитфорд впоследствие разкри, че останалите членове на групата са имали желание да тръгнат на турне през 2016 г., но Стивън Тайлър е искал да остане в студиото, за да довърши работата по новия си самостоятелен проект.

Водещият китарист на Аеросмит Джо Пери вече има успешни изяви извън групата като член на формацията Hollywood Vampires заедно с шок рокаджията Алис Купър и актьора Джони Деп.