Тя завърши тази година Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" в София с профил графика.

Вижте снимки на Марта и Рада >>

"Много сме благодарни на хората от галерията, че поставиха картините на децата в рамки, че ги изложиха и ще могат да се видят до 2 юли", коментира актрисата пред "Монитор".

Рада поясни, че ще продължи да се занимава с рисуване в Художествената академия, но само първите няколко години, а после ще продължи образованието си в чужбина.

Идеята за изложбата е на учителите и съучениците й, които искали това да бъде същинският празник за завършването им, а не просто да се случи един абитуриентския бал. Рада участва със седем картини.

Марта признава със съжаление, че не пази детските рисунки на дъщеря си, които един ден да й припомни.

Междувременно постановката "Рейс" на Сатиричния театър, в която участва Вачкова, спечели Гран при за най-добро представление на международния фестивал на комедията в Македония.

Пиесата на Станислав Стратиев триумфира на Третото издание на феста "Гола месечина" в Скопие. Режисьор на спектакъла е проф. Здравко Митков, играят Тончо Токмакчиев, Александра Сърчаджиева, Михаил Сървански, Красимир Куцупаров, Светломир Радев, Петър Лъджев. Вачкова сподели и селфи с тях от Скопие (вижте в галерия).

"Моята роля е писана и играна от Георги Парцалев. Здравко я прекрои да стане женска. Много съм щастлива от това признание в Скопие – спектакълът ни е чудесен, но не му обърнаха внимание нито на Аскеерите, нито на Икарите. А в чужбина ни оцениха. Ние открихме фестивала, на самата церемония по награждаването не сме били", каза още дъщерята на Григор Вачков.