Актрисата и певица Ванеса Паради, актьорът Уил Смит и дъщеря му Уилоу и актрисата Джесика Частейн също уважиха Карл Лагерфелд, който показа колекцията сред декори, пресъздаващи ателиетата на марката, в Гран пале.

Вижте снимки >>

Около 80 от работещите за модната къща 120 шивачки показаха умения. Дефилето сякаш имаше нещо общо с това на "Диор", чиято колекция в черно и бяло също бе представена сред такива декори, коментира "Франс прес".

"Ако не бяха тези жени, висшата мода нямаше да съществува, във всеки случай не и в днешния си вид", коментира Лагерфелд след края на дефилето.

"Става въпрос за луксозно облекло и е забавно хората да видят как то се произвежда. Всичко се прави, както преди един век. Начинът на работа обяснява защо това облекло е толкова скъпо. Не съм против "бързата мода", но в случая нещата са съвсем различни", отбеляза творческият директор на "Шанел", цитиран от БТА.

В колекцията за сезона есен/зима 2016 г. сакото на костюма тайор е със скосени рамене. То е носено в комбинация с широк панталон или пола панталон и черни кожени ботуши. Косата е събрана в нещо като кок. Манекенките носеха изкуствени мигли. Като украса са използвани бродерии, перли, цветя, докато якичка от пера краси рокля.

Булчинското облекло в края на дефилето бе представено от британската манекенка Еди Кембъл, която носеше панталон.

"За следващото дефиле ще ползвам услугите на манекенка, която е прехвърлила 40-те", каза Лагерфелд.