Единият е на 17 септември в София (в зала 1 на НДК), а другият - на 18 септември в Пловдив (в Античния театър), като част от програмата на Есеннния Салон на изкуствата.

Световно известният цигулар с рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба (за запис от 1989 г. на “Годишните времена” на Вивалди, над 2 млн. продадени копия), ще представи у нас нов иновативен прочит на "Новите четири годишни времена".

Кенеди и неговият бенд идват по покана на Иво Станков, Лондонския фестивал на българската култура и на "София Симфоникс" с диригент маестро Любка Биаджони.

Билетите и за двата концерта са в продажба от 5 юли на цени от 20 до 50 лв. за София и от 20 до 40 лв. за Пловдив. Те могат да се закупят в мрежата на Тикетпортал, Билетен център в НДК и касата пред Община Пловдив.

В програмата ще звучат и балкански ритми - от класика до фолклор, етно и джаз импровизации. Специално участие ще има и Лондонският български хор, с диригент и солист Десислава Стефанова и Ваня Ватралова-Станков (сопран).

Акцент ще бъде и световната премиера на три произведения на композитора Георги Андреев, написани специално за предстоящите концерти на Найджъл Кенеди в София, Пловдив и Лондон (на 25 октомври, за откриването на 4-тия Лондонски фестивал на българската култура).

След няколко концерта в България, Найджъл Кенеди споделя, че “обича да свири у нас, защото публиката е много емоционална”. Признат за най-добрия съвременен интерпретатор на Бах, с България го свързва и приятелството му с художника Румен Рачев, автор на дизайна на албума "Kennedy plays Bach", отличен с престижната British Classic Award.