Това е вторият официален сингъл на Saint Electrics (след "Pissed Off" от 2014 г.), с което бандата дава сериозна заявка за високата си класа.

Зад заглавието Saint Electrics всъщност се “крият” трима от най-добрите родни музиканти, изключителни професионалисти със сериозен опит зад гърба си. Те са Мирослав Иванов (китари, вокали, кийборд), Гриша Георгиев (водещ вокал и бас), а на барабаните е Деян Драгиев-Даката.

През годните всеки от тях е участвал в редица успешни музикални проекти, като: Сафо, Metaфormoзa, Funkalero, Портокал, Матакка, Panican Wayasker и Babyface Clan, но тримата са единодушни, че в Saint Electrics се чувстват себе си.

Стилът им може да се определи, като рок, инди, алтернатив, но всъщност музикантите са “над тези подробности”, постигайки уникален и наелектизиращ собствен стил.

Песента „Burning Bitter Sour Romance” ще бъде част от предстоящият дебютен албум на Saint Electrics, който е с работно заглавие „Keep Me Calm”. Той ще включва 10 авторски парчета - изключително различни в музикално, емоционално, тематично и социално отношение. Песните в албума са напълно готови и записани (в студиото на “Народно читалище Харманли”) с помощта на Константин Райдовски - рекординг и миксинг, Господин Господинов-Гепи - мастеринг, и Росен Захариев-Роко – тромпет, който също участва в някои от тях.

Tази събота Saint Electrics ще забият на живо авторските си парчета в столичния клуб Swingin’Hall. Началото е от 23 часа, а входът е 10 лв.