След 34-годишната Бионсе се нарежда британската певица Адел, която получи 8 номинации най-вече заради хитовия си сингъл "Hello" от албума "25". Седем от номинациите й, включително в топ категорията "Видео на годината", са за "Hello", който тя издаде миналата година след тригодишна пауза, докато осмата е за "Send My Love (To Your New Lover)" в категорията "Най-добри визуални ефекти".

Вижте снимки на Бионсе >>

Освен 28-годишната Адел, в надпреварата за наградата за "Видео на годината" ще участват Бионсе с "Formation", Дрейк с "Hotline Bling", Джъстин Бийбър със "Sorry" и Кание Уест с "Famous", съобщават от БТА.

"Formation" на Бионсе е с номинации също за "Най-добро поп видео", "Режисура", "Операторско майсторство", "Монтаж" и "Хореография". Бионсе е с още една номинация в категорията за "Най-добра хореография" - за "Sorry". Песента й "Hold Up" е номинирана за отличията за "Най-добро видео на изпълнителка" и за "Сценография", докато хитът й "Freedom" с участието на рапъра Кендрик Ламар е с номинация в категорията "Най-добро сътрудничество". Музикалният филм на Бионсе "Lemonade" също е номиниран.

Дрейк е с общо 6 номинации, Ариана Гранде - с 5, а Риана - с 4.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 28 август в "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк.