Ето ги и 10-те причини да хапваме повече диня, изброени от "Блиц":

1. Динята не съдържа никакви мазнини и холестерол.
2. Действа профилактично срещу някой ракови заболявания.
3. Голямото съдържание на калий в нея помага за нормализирането на кръвното.
4. Тя е голям източник на фибри, които помагат за правилното функциониране на червата.
5. Семената на динята свалят кръвното налягане и предотвратяват образуването на камъни в бъбреците.
6. Динята подобрява работата на черния дроб и жлъчката, помага и при лечение на подагра.
7. Помага на хората, страдащи от затлъстяване.
8. Добра и полезна е честата употреба на летния плод и при хора, страдащи от диабет, тъй като съдържа малко въглехидрати (съдържанието им е по-високо в зеления грах).
9. Съдържа големи количества магнезий и фина целулоза, което е важно за страдащи от хроничен запек.
10. Подобрява сърдечните функции и се препоръчва при диети, тъй като е нискокалорична.