Това показват резултатите от проучване, направено сред 2000 семейства по поръчка на веригата супермаркети "Асда", пише БТА.

Допитването разкрива, че средно семействата отделят 31,5 часа седмично на приготвяне на закуска, обяд, вечеря и опаковане на обяд. Това се равнява на 1638 часа годишно или на 68 дни в кухнята.

Анкетата показва също, че в много семейства се приготвят различни ястия за вечеря, за да се угоди на всеки член на фамилията. Членовете на някои домакинства дори стигат до там да приготвят индивидуални вечери за всяко дете и за партньорите си.

Общо 70 процента от участниците в допитването споделят, че готвят различни ястия за всички членове на семейството най-малко веднъж седмично. Един на всеки двама британци казва, че приготвя минимум две различни ястия всяка вечер. Двадесет процента споделят, че са готвили три или повече ястия, за да угодят на всички членове на семейството.

Проучването показва още, че 52 процента от британците хапват пред телевизора. Авторите му са установили също, че въпреки цялото прекарано време в кухнята, 10 процента от семействата вечерят в различни помещения.
ИЗБРАНО