Магистратите решиха, че има реална опасност 52-годишната Анита Желева, както е истинската й фамилия, да се укрие или да извърши друго престъпление, съобщиха от "Нова".

Първото твърдение бе мотивирано от това, че тя има и американско гражданство и е пътувала многократно по целия свят.

Второто е свързано с обвинението на прокуратурата, че е предложила подкуп от 30 000 евро на полицаите след смъртта на мъжа й - културиста Николай Димов.

Вижте снимки на Анита и Николай >>

Роднините на убития 40-годишен мъж приеха решението за оставането на Анета в ареста с аплодисменти.

В същото време обвинената за убийството се разплака в съдебната зала, заявявайки, че е невинна, иска да остане в България и няма да бяга, защото иска да докаже на всички, че не е убила Николай.

Има въздействие от страна на сестра му (Милена Димова - б.р.), която е общински съветник и тя е с такива сериозни връзки и ме мачка по най-долен начин. Искам да умра достойно. Не искам да ме мачкат, защото, имайки подобна намеса, аз не мога да се боря срещу цял народ", заяви Мейзер, цитирана от сайта "Петел".

Тя е с обвинение за убийство по непредпазливост, за което може да получи от 2 до 8 години затвор, а по обвинението за предложения подкуп - до 10 години лишаване от свобода.

Миналата седмица защита на Анита Мейзер заяви, че Димов е починал, докато се опитвал да докаже, че може да скъса с мускули "свинската опашка", вързана около врата му.
ИЗБРАНО