По музиката и текста работи успешният певец и композитор Владимир Ампов-Графа, с продуцентското участие на БНТ. 
 
Песента е с работно заглавие "Вълшебен ден" и задачата на екипа на "Монте Мюзик" е да вплете в мелодията и текста послание за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене. 
 
Лидия Ганева, която ще представи страната ни на международния песенен конкурс тази година, много хареса композицията и вече я подготвя.
 
Графа бе част от журито на националната селекция "Децата на България са супер" и е запознат с гласовите характеристики на 10-годишната победителка, която зрителите безапелационно избраха през юни след оспорвана надпревара. 
 
"В момента Влади Ампов е един от най-актуалните композитори у нас. Доверихме се на него, водени от желанието новата песен за Детската Евровизия да бъде с модерно звучене и да е близка до вкуса на тийнейджърската аудитория" – заяви Йоана Левиева-Сойър, изпълнителен продуцент на "Детската Евровизия". 
 
Музикантът има зад гърба си много хитове като автор и изпълнител. "A дано, ама надали", "Домино", "Дим да ме няма", "Невидим", "Чуваш ли ме", "Ако има рай" и "Искам те" са само част от успешните му авторски песни.

В момента работи върху най-мащабния си концерт – на 6 април 2017 г. в зала "Арена Армеец".
 
Премиерата на новата българска песента за "Детската Евровизия" ще бъде през септември.