Снимките за новото издание на календара са направени от германския моден фотограф Петер Линдберг, който е работил с "Пирели" и през 1996 г. и 2002 г., пише БТА.

Вижте снимки >>

Календарът за 2017-а събира някои от най-големите звезди на Холивуд. Миналата година компанията промени половинвековната си традиция да кани само известни модели и обяви, че ще включва "жени, които са постигнали много".

Освен Кидман и Уинслет, пред обектива на Линдберг са позирали Пенелопе Крус, Хелън Мирън, Ума Търман, Робин Райт, Лупита Нионго, Алисия Викандер, Джулиан Мур, Руни Мара, Джесика Частейн, Шарлот Рамплинг, Чжан Цзъи и Леа Сейду. Дамите са на възраст между 27 и 71 години. Холивудските знаменитости позират за календара "безгрижно и небрежно". Целта на фотографа е да разобличи фалшивата представа за красота, налагана от индустрията.

Изненадата в звездната компания е неизвестната рускиня Анастасия Игнатова. Според съобщението на "Пирели", тя е "предприемач в областта на медицината", която в свободното си време се занимава със създаване на бижута, пише "Дневник". Игнатова е преподавател в катедрата по политическа теория на Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО), омъжена е, има дъщеря.

Руски медии веднага написаха, че това е доведената дъщеря на Сергей Чемезов – един от приближените хора на президента Владимир Путин. Като генерален директор на държавната корпорация "Ростех" (бившата "Ростехнологии") той е в черния списък със санкционирани заради анексирането на Крим през април 2014 г.

Анастасия е дъщеря на Екатерина Игнатова, втората съпруга на Чемезов. През 2009 г. тя завършва МГИМО със специалност "Връзки с обществеността", а през 2013 г. защитава дисертация за степен кандидат на политически науки, на която редактор е проф. Сергей Чемезов. Темата е "Държавната политика в областта на високите технологии".

Докато е била аспирант в института, тя е партньор на милиардера Михаил Прохоров в компанията за медицинска диагностика "Креативмедцентр", разположена на територията на държавна болница, контролирана от Кремъл.

Игнатова създава и собствена клиника "Росмед" на територията на "Ростех". Връзката между "Ростех" и "Пирели" е в руското поделение Pirelli Tyre Russia – италианската компания притежава там 65%, а държавната корпорация за високи технологии има 25%.

"Пирели" издава култовия си календар от 60-те години на миналия век. Той се разпространява в ограничен тираж сред привилегировани партньори и приятели на фирмата.