Предвидени са две дати - 11 и 12 май, в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от "Арт БГ".

От Великобритания ще пристигнат 78 актьори. Декорът ще се изгражда три дни и ще превърне зала 1 на НДК в Града на котките. Неговите обитатели често са сред публиката по време на представлението и въвличат зрителите в действието, което често води до комични ситуации. Драматизъм и напрежение внасят сложните акробатични номера, които артистите изпълняват.

Билетите ще се продават от 1 септември в мрежата на Eventim на цени от 65 до 125 лв. (VIP места - 155 лв.). Първите 300 билета са с 10 лв. отстъпка. Вече може да се купуват електронни билети, без да е необходимо разпечатването им на хартия - чекирането в залата може да се извърши изцяло през мобилен телефон.

Адаптация по романа на нобеловия лауреат Т. С. Елиът "Популярна книга за Котките от Стария опосум", мюзикълът "Котки" е виртуозен синтез между три изкуства - музика, танц и поезия, през погледа на гения Андрю Лойд Уебър. Той е автор на най-известните мюзикъли, като "Фантомът от операта", "Исус Христос суперзвезда", "Евита" и др. "Котки" дебютира в лондонския "Уест енд" през 1981 година и пристигна в Бродуей година по-късно. Общо бяха изнесени 7485 спектакъла преди закриването на мюзикъла през 2000-та година. Сега той отново се завърна на световната сцена.