Освен че ще намерят всичко за ученика на едно място, там ги очакват и невероятни забавления.

Едно от най-интересните от тях е Щурата лаборатория, където под ръководството на щурите професори всеки ден кандидат-химици от 4 до 14 години ще могат да направят първите си крачки в науката с атрактивни опити и зрелищни експерименти – от 13:00 и от 17:00 часа и в трите дни. Щурите професори ще карат водата да бълбука, да сменя цвета си, ще правят сапунена каша и специална мъгла, и ще учат младите химици да приготвят… шишчета от балони.  Ще има и подаръци за спомен за малките гости.

На същите дати  - 9, 10 и 11 септември - ще има и безплатни уроци по програмиране и роботика за ученици, с участие на топкомпаниите ITStep, SoftUni, Mindhub, Moddie.eu и Robopartans. Всяка от тях ще има свой щанд, където ще се демонстрират най-интересните технологични новости, уникални роботи, с които децата могат да играят, и много други изненади.

Училищата за чужди езици Big Ben, Prestige и Акцент ще представят на родителите своите програми за обучение за предстоящата година, а децата ще могат да направят на място тест за своята езикова подготовка и да определят нивото си на владеене на чужд език. А победителят в конкурса за детска рисунка ще спечели един безплатен курс по английски в езикова школа Акцент.
Школата за по-задълбочено и по-забавно четене и учене Metareading ще организира на 10 и 11 септември безплатни лекции за подобряване на паметта и скоростта на четене с техники и игри.

Back to school е поредното събитие, затвърждаващо концепцията на Sofia Ring Mall да организира ексклузивни събития и да се наложи като предпочитана дестинация не само за шопинг, а и за забавление, развлечение и максимално пълноценно прекарване на свободното време на цялото семейство.