Супермоделът се прочу като модел през 90-те, като стана една от най-известните жени на планетата. В годините, когато минаваше пред камерите и участваше в модни дефилета, Кейт работеше с някои от най-известните модни къщи и лейбъли, като "Келвин Клайн", "Версаче" и "Александър Маккуин".

Вижте снимки на Кейт >>

Сега 42-годишната Мос ще тества познанията си в ново начинание - създадена от самата нея агенция за модели.

"За мен това е сбъдната мечта. Всичко е толкова необикновено. Гледали ли сте филма "Джия"? В него Фей Дънауей се превъплъщава в образа на агент на модели. И аз мога да изпълня подобна роля. Искам обаче да фокусирам вниманието си върху мениджърска дейност, свързана с кариери на бъдещи знаменитости, а не единствено върху ръководене на агенция за модели. Всъщност не желая да се занимавам просто с хубавички хора - искам те да пеят, да танцуват, да бъдат актьори, за да създам звезди", зави Кейт, цитирана от БТА.

Кейт ще ползва услугите на дългогодишния си агент Луси Бакстър. Плановете за агенцията възникнали, след като по-рано тази година Мос напусна агенцията за модели "Сторм". Кариерата на Мос за "Сторм" продължи близо 30 години.