Първо американски медии съобщиха, че полицията на Лос Анджелис и Службата за защита на децата разследват сигнали за насилие на актьора над децата му и вероятно това е причината Анджелина Джоли да подаде документи за развод.

Вижте снимки на Брад, Анджелина и децата им >>

Според публикациите, това станало след анонимен сигнал, че миналата седмица по време на полет с частен самолет с цялото семейство, Брад бил пиян и проявил грубост - словесна и физическа, към едно от децата си. Специалисти от Службата за защита на децата разпитали съпрузите, предстояли и разпити с шестте им деца - осиновените Мадокс, Пакс и Захара и биологичните Шайло и близнаците Нокс и Вивиан.

Няколко часа по-късно полицията на Лос Анджелис опроверга информациите за агресивно поведение на Пит.

"В нашата система няма информация, подадена срещу Брад Пит и ние не водим никакво разследване срещу него", заяви говорителят на лосанджелиската полиция Лоренцо Куезада, пише БТА.

Вечерта обаче полицията съобщи, че актьорът е разследван за инцидент в самолет, предаде ДПА. Подробности не бяха разкрити.

Актрисата Анджелина Джоли подаде документи за развод във вторник. Тя иска децата да останат при нея, а Брад да има право на посещения, защото била "изключително разстроена" от родителските му методи. Актьорът настоява на правото си пълноценно да участва във възпитанието им и след развода.