Американският президент Барак Обама и първата дама Мишел Обама посрещнаха тържествено Ренци и съпругата му Аниезе Ландини. Това беше 13-ата и последна държавна вечеря, давана от Обама, пише БТА.

Вижте снимки на вечерята >>

Мишел Обама впечатли с рокля в златисто на "Ателие Версаче". След вечерята пя Гуен Стефани, която беше придружена от трите си момчета и половинката си Блейк Шелтън. По бащина линия Стефани е с италианско потекло.

За храната отговаряше италианският ресторантьор и телевизионен готвач Марио Батали. След равиолите и салатата от тиква, той им поднесе телешки ролца - традиционна италианска рецепта, но с американско месо. За десерт имаше кростата (плодова пита) със зелени ябълки и сладолед.

Признатият за специалист по италианска кухня Батали разработи менюто с главния готвач на Белия дом Кристета Комърфорд и главния сладкар Сузи Морисън. Известният готвач каза преди вечерята, че не се притеснява толкова да сервира на президента Барак Обама и първата дама, колкото на италианския премиер Матео Ренци и съпругата му.

"Когато готвиш паста, не се притесняваш толкова от американците, колкото от италианците", каза Батали.
ИЗБРАНО