Освен това в изданието му за 2017 г. е въведена новата категория поп, в която се отличава разкрепостеното ресторантьорство, пише "Франс прес".ю

40-годишният Куйон, който е майстор готвач в ресторанта "Марин" в Ноармутие в Западна Франция, приготвя заедно със съпругата си вкусотии на базата на местни продукти - риби, пристигнали директно от намиращото се край ресторанта пристанище, зеленчуци от зеленчукови градини наоколо, стриди от морето край пристанището.

"Го е Мийо" - вторият френски кулинарен справочник след "Мишлен", му даде оценка 18,5 пункта от максимално възможните 20.

Наскоро на Куйон бе посветен документален филм на Нетфликс. Като готвач на годината той наследява Александър Готие от ресторанта "Гренуйер" в Мадлен-су-Монтрьой в Северна Франция.

"Много съм щастлив, че бях избран за готвач на годината от престижния кулинарен справочник", заяви Куйон, цитиран от БТА.