Легендарният китарист Брайън Мей, който изнесе концерт у нас с певицата Кери Елис през март, а в края на юни свири на стадион „Георги Аспарухов“ заедно с колегата си от Queen Роджър Тейлър и вокала Адам Ламбърт, отменя изявите от предстоящото си турне с Елис.

„Много ни е тъжно да обявим, че отлагаме за неопределено време датите за нашето турне Candlelight, фиксирани за декември. Това е решение, над което отдавна се измъчвам, но вече стана неизбежно" – написа британският музикант в личния си сайт.

„Успях да завърша последните концерти с Queen и Адам Ламбърт в Азия, но продължавам да се боря с упорито заболяване, което подкопава енергията и волята ми“, допълни Брайън Мей.

Той признава, че в момента не се чувства уверен да издържи шоуто на нивото, на което с Кери Елис са свикнали.

„Бях строго предупреден да си почивам и да се лекувам, вместо да изляза на сцената и да рискувам да падна, докато си върша работата, което би било истинска трагедия“, обясни китаристът.

Преди няколко години Брайън Мей бе диагностициран с рак на простатата, но през 2014 г. направи изявления пред медиите, че проблемът е изчистен. Сега обаче музикантът отново страдал от силни болки, които в крайна сметка го принудиха да отмени концерти.