Делото е заради публикациите на нейни снимки, на които е с голи гърди, през 2012 г. Началото на процеса ще е през 2017 г.

Главната редакторка на сп. "Клоузър", президентът на пресгрупата "Мондадори", собственик на изданието, директорът на в. "Прованс", негов фотограф, както и двама фотографи от френска агенция ще се явят пред съда по обвинения за нарушаване на личния живот на кралската особа и за съучастничество, съобщи "Франс прес".

Вижте снимки на Катрин >>

Регионалният "Прованс" публикува снимки на херцогинята по бански на първа страница на 7 септември 2012 г. Седмица по-късно фотографии на Катрин с голи гърди се появиха в седмичното сп. "Клоузър", припомня БТА. Кралската особа беше заснета да си прави слънчеви бани на балкон в частно имение в южната част на Франция, където беше на ваканция със съпруга си принц Уилям. Тогава ръководството на "Прованс" отрече фотограф на вестника да е автор на снимките.

Кадрите се появиха и в други издания, сред които и италианското "Ки", също собственост на "Мондадори", в шведско и датско списание за знаменитости.