След дълги и тежки преговори на Биг Брадър с Христо Живков, актьорът от "Страстите Христови" отказа да изпълни ролята си в традиционната за VIP Brother мисия "Сериал". Забавните актьорски задачи, чакани с голям интерес от зрителите, бяха провалени. Това е прецедент в историята на шоуто и последваха сериозни санкции.

Вижте снимки от обстановката в къщата >>

На звездите бяха отнети всички завивки, възглавници и чаршафи, цялата домакинска посуда и разкрасителни уреди. Къщата остана без топла вода, а електрозахранването към хладилника и електрическите уреди беше преустановено. Съквартирантите повече няма да имат достъп до склада, басейна, фитнеса и пианото, алкохол и цигари.

Живков аргументира отказа си първо с "елементарния" сценарий. После обясни на режисьора на "Малката булка от Ню ханди" Жоро Торнев, че не иска да участва в любовни сцени с Емануела. Христо сметна за подигравка и репликите си, в които тенденциозно се споменава Холивуд. И допълни, че в кариерата си приема много малко роли - само стойностните. По-късно обаче той извади нов сензационен аргумент. Христо заяви, че не приема да играе любовни сцени, докато е обвързан. И каза, че настоящата му приятелка ще бъде много наранена, ако го види да се целува в роля. После обаче не се притесни, когато Деси Цонева го прегръщаше и галеше по главата за утеха, и се разходи в двора, хванат под ръка с нея и Надя.

Афектирана от провала на мисията и вялата реакция на съквартирантите спрямо Живков, Емануела нарочно изпуши една от скритите си цигари. Тя заяви, че също няма да се съобразява с останалите, както е направил Христо. Последваха допълнителни санкции - холът и дворът останаха без мебели. Първият, който я порица за постъпката й, беше самият Живков.