Когато била на 14 години, дъщерята на калифорнийката Мегън - Мади Коулман, била диагностицирана със синдром на Майер-Рокитански-Кустер-Хаузер - генетично заболяване, при което момиченцата се раждат без матка и с различни увреждания на горната част на влагалището, но с функциониращи яйчници.

"Новината за заболяването ми беше опустошителна и депресираща. За всяка жена един от най-големите божи подаръци е да бъде майка. Мислех, че никога няма да имам деца, но сега искам да кажа на жените, които имат същото заболяване, че надежда винаги има", казва Мади Коулман пред американската телевизия CBS.

Тя и съпругът й Тейлър нямали възможност да платят на сурогатна майка, за да износи тяхното бебе, тъй като това би им струвало около 75 000 долара. Тогава майката на Мади - 48-годишната Мегър Баркър, предложила на дъщеря си тя да износи и роди детето й.

Съпругът на Мади - Тайлър, веднага се е съгласил.

"Не мисля, че можех да се омъжа за някой по-добър. Още от началото на връзката ни той знаеше, че не мога да имам деца и когато му предложих това, той се съгласи веднага. Беше нереално. Знаех, че мама е бременна, но всичко стана истинско, когато видях сина си и имах възможността да го подържа", допълва щастливата Мади Коулман.

Така на 22 октомври на бял свят се ражда Гъс Уайът Коулман - напълно здрав и с тегло 3373 грама. Той е заченат ин витро от яйцеклетна на Мади и сперматозоид на Тейлър и износен от баба си.

"Това беше най-хубавото нещо, което съм правила в живота си, защото получих нещо истинско през тези 9 месеца, а Мади и Тайлър имаха възможността да го преживеят с мен. А след като Гъс се роди, да ги видя като мама и татко беше страхотно", споделя Мегън Баркър.