Българската фирма DUARD работи по създаването на игри с интерактивно приложение, които не само създават забавление, но развиват умствените способности и емоциите. Стимулират образното мислене и въображение при децата. Снимки >>

В любима игра на българчетата започва да се превръща "Червената шапчица" - пъзел с мобилно приложение, което дава възможност на детето само да вникне в приказката. След като е наредило реалния пъзел, то може да хване мобилното си устройство и да се потопи в 3D света на любимите си герои.
снимка
Ето какво казва един баща, закупил играта за своето семейство:

"Моето дете се залепи до тази игра. Страшно много се забавлява. Повтаряше я отново и отново. Вътре си говори с героите от приказката. Радва се, че изпълнява задачите, които му е поставила Червената шапчица."

Друг родител казва:

"Начинът, по който приказката оживява пред децата, след като пъзелът бъде нареден, е невероятен. Героите се превръщат в приятели на детето и то общува с тях чрез приложението."

Чрез играта на DUARD детето развива нагледно-образното си мислене. То решава поставените му задачи чрез възприемане на визуални образи. Развива се и емоционалната интелигентност на детето чрез контакта с приказните герои и фантазиите, които те пробуждат в съзнанието му.
снимка
Самата игра има определени мисии по пътя към финала. Всяка мисия е така направена, че детето да използва всичките си познания относно цветове, предмети, цифри, за да може да стигне до следващото ниво.
снимка
Съчетанието между факторите игра-забавление и умствено развитие е ненатрапчиво. А децата разбират, когато нещо им се налага.

Самата игра е добре съобразена с възрастовите особености на децата над 3 г., задържайки вниманието им за не прекалено дълго време. Това позволява на детето да изпита удоволствие и удовлетвореност от крайния резултат, но и да не е прекалено дълго време в контакт с мобилно устройство. Без болки в очите и врата.

Пъзелът с добавена реалност може да бъде поръчан тук >>