В преполагаемо интервю за в-к "Уикенд" Рут казала, че помни Шамара от 10-годишна, когато е пял за женски полови органи:

"Моралът на това момче не ме притеснява за бъдещето на децата. Ето го Мишо Шамара днес – кара тир в Чикаго. Шоубизнесът изхвърля такива".

Рут Колева се оплака, че е бита от служителка на Външно >>

Дали соул певицата е дала интервю за жълт вестник остава под въпрос. Мишо Шамара обаче побърза да публикува във "Фейсбук" отговор на нападките й. В дългите си писания той споменава, че не е успял да уреди участие на Рут в САЩ и това я е провокирало към негативните коментари.

Вижте какво написа Шамара без редакторска намеса:

„Искам най - учтиво да се извиня на Рут Колева за това че като ми се обади да ходатайствам да направи участие в Енигма в Чикаго не успях да убедя Загоров да я покани . Извинявам се искренно но наистина тука никой няма интерес към нейната музика . Направих всичко възможно да убедя Загоров но човека напълно в правото си предпочете да не губи пари от безинтересен ивент .

Ще я помоля най - учтиво да не говори лъжи по мой адрес щото за нея изглежда зле . Ако карах камион първи щях да кажа на всеки . Мислил съм го дори имах камион и шофеор но не съм карал защото имам проблем със заспиването на пътя .

Самото изказване не обижда мене а по скоро се опитва да изкара шофеорите на камиони в сащнещо лошо и обидно .
Само ще напомня на това девойче че шофеорите на камиони в САЩ вземат повече пари пот президента и премиера на република България взети заедно ако не и по две и около 15 ПЪТИ повече от заработените хонораи на певеиците от ранга на рут . Една трудна мъжка и доходна професия .

Имам мнооого приятели които карат и се гордея с тях уважавам ги мноооого повече от насраниятпсведо хай лайф в БГ живеещ в огромната си част на кремвирши и лютеница но ходещи да сесмимат по събитията жадни за слава без грам покритие .

Огромно уважение за всеки който се бори за хляба на масата без да трябва да се дупи и унижава както 99% от музикаклният бизнес в БГ . По смешно нещо от Български шоубизнес няма . Бил съм в него и доста добре знам всички колко сте насрани. Само не ни се надувайте и фантазирайте векремвирши смешни.

ПС : Искренно се извинявам на рут че никой не я слуша тука в САЩ но за това вина няма аз . Трябва доста да поработи върху себе си и най вече върху човечноста си . А щом едно дете на 16 години я изпревари с космически размери като Гери Никол смятай :) . Гери Никол в брутални хитове евала на детето“.

Музикалният продуцент и племенник на легендарния Вили Казасян - Еди Казасян, също порица Рут с доста небрежен правопис:

"Макар и с 38с темепература ме разгневи истински!!!
Когато се държиш нагло Госпожо Руууууд Колева и вместо да работиш над себе си и проектите ти... Си позволяваш да храниш вече толкова време всички онези мили и ненараняващи никой люде и даже се нахвърляш срещу онези, които се махнаха за да дарят по-добър живот на семействата си...
Заслужаваш всичко това под постът на (Big Sha)!!!
Той кара ТИР, а ти научили се да караш животът си?"