Майката на изпълнителния директор на SpaceX и Tesla Motors ще излезе на модния подиум наред с доста по-млади модели, но няма търпение да покаже, че може да си съперничи с тях.

Вижте снимки на Мей Мъск >>

Белокосата майка и баба каза, че кариерата й е във възход. Тя е в модния бизнес от 50 години, но е по-търсена като модел сега, отколкото като тийнейджърка, пише БТА.

Списания, марки за красота и дизайнери се надпреварват да рекламират продуктите си с лицето на Мей. Тя има договор с една от световните агенции за топ модели "Ай Ем Джи", в която са Жизел Бюндхен и Миранда Кер.

Мей наскоро беше на снимки в Маями за фотосесия за италианското сп. "Вог". Тя вече се появи на корицата на списание "Ел", работи за марките "Ревлон" и "Клиник" и участва в рекламна кампания на самолетната компания "Върджин Атлантик Еъруейс". Освен това се снима в клип на Бионсе. Мей Мъск е посланик на компанията за бижута "Сваровски" и модел от нюйоркската и парижката Седмица на модата.

Самата Мей призна, че е малко изненадана от интереса към нея от страна на модния бранш, който по традиция е завладян от младите. Тя каза, че популярността й се е увеличила, когато спряла да крие годините си, след като навършила 60 г.

"Помислих си, че вече съм много изморена да боядисвам косата си и ще видя какво има под боята, дори ако не работя никога повече. Така пуснах бялата си коса"
, каза тя.

"Когато пусках да израсне естествената ми коса, се боядисах много светло русо, но все още имах бял ореол на главата. Изглеждаше ужасно. Обаче нямах никакви съмнения и не се прикривах с шапки"
, добави Мей.

Синът й Илон, който е и инженер и изобретател, в момента се среща с бившата съпруга на Джони Деп - Амбър Хърд.