Сред тях има загадъчни брюнетки и сексапилни блондинки, съобщава "Нова тв". Ето някои от известните еврейки, чиято красота пленява милиони зрители по целия свят.

Вижте снимки >>

Скарлет Йохансон е американска актриса и певица. Баща й е датчанин, а майка й еврейка от ашкеназите (група евреи, заселили Централна и Източна Европа). Нейните предци са се преселили в САЩ от Минск. Скарлет се смята за еврейка, празнува Ханука, но признава, че семейството й винаги е отбелязвало Коледа.

Мила (Милена) Кунис е родена в Украйна в еврейско семейство. През 1991-а емигрират в САЩ. Една от най-значимите й роли е на балерината Лили във филма "Черен лебед".

Лорън Бъкол е призната от Американската академия по киноизкуство за една от най-великите актриси в историята на Холивуд. Родителите на Бъкол са евреи, a тя е братовчедка на бившия израелски президент Шимон Перес.

Бащата на Гуинет Полтроу е евреин от известния равински род Палтрович. Майката е германка. Въпреки че юдаизмът се предава по майчина линия, Гуинет счита себе си за еврейка и възпитава децата си в духа на религията.

Голди Хоун е американска актриса, продуцент и режисьор. Нейната майка е еврейка, но самата Голди изповядва будизма.

По произход Сара Мишел Гелар е еврейка. Родителите й обаче никога не са спазвали традициите на юдаизма. Самата Гелар казва, че е атеист.

Натали Портман е родена в Ерусалим през 1981 г. в семейство на евреи. Тя има двойно гражданство - американско и израелско. Съпругът на Натали - хореографът Бенжамен Милпие, също е евреин.

Елизабет Тейлър е родена през 1932 г. в Лондон. Баща й е с еврейски корени, а майка й е швейцарка. Актрисата е била възпитавана в духа на християнството, но на 27 години приела юдаизма и получила еврейското име Елишева-Рахел.

Бащата на Дженифър Конъли е католик, а майка й - еврейка (предците й са дошли от Полша и Русия). Американската актриса е учила е "Университет Йешива" - юдейско учебно заведение.