"Нордстром се отнесе несправедливо към дъщеря ми Иванка. Тя е невероятна личност, която винаги ме подтиква да направя верния избор. Ужасно!", написа президентът на САЩ в "Туитър".

Вижте скандалните гривна и рокля на Иванка >>

Съобщението му доведе до спад на котировките на "Нордстром" на Нюйоркската фондова борса от 42,70 долара за една до 42,48 долара, но след това цената им се вдигна до 43,12 долара за една.

Популярната в САЩ верига магазини "Нордстром" реши на 3 февруари да не купува дрехи на фирмата на Иванка Тръмп. Тези стоки не са включени в новия сезон, който започва през есента на тази година. "Нордстром" обясни решението със слабото търсене на марката, пише БТА.

"Винаги сме заявявали, че вземаме решения за асортимента си въз основа на резултатите (от продажбите). При нас са представени хиляди различни търговски марки, включително над 2000 само на сайта ни", посочи пред сп. "Холивуд рипортър" пресслужбата на търговската верига.

35-годишната Иванка Тръмп има собствени линии дрехи, бижута, обувки и аксесоари.

Миналия ноември Иванка сложи гривна за 10 800 долара (вижте в галерията) на компанията си в интервю за Си Би Ес и това й навлече гнева на много американци. Преди това бе критикувана заради рокля от марката си, която облече за събитие от предизборната кампания на баща си. Тогава дори имаше снимка с призив да се облекат като нея. Роклята й от 138 долара бе изкупена за ден.

През януари Иванка заяви, че напуска поста си в "Тръмп органайзейшън", специализирана в строителството, и обеща временно да спре да управлява и собствената си фирма.