Изложбата "Miriam de Ungria: Изящество" бе открита с коктейл в столичен хотел. На събитието бяха вицепрезидентът Илияна Йотова и бившият премиер Симеон Сакскобургготски, баща на княз Кардам.

Вижте снимки >>
 
Особен интерес предизвика колекцията Hearts and Roses, вдъхновена от българската роза.

"Щастлива съм, че имам възможност да представя своите бижута пред българската публика. В изработката на всеки от елементите са вложени много любов и старание. За мен е важно бижутата ми да вдъхновяват, да носят радост и красота. Това не са просто бижута, това е емоция", сподели принцеса Мириам.

Марката й MdeU е създадена през 2014 г. Бижутата се произвеждат в Испания. Те са от 18-каратово злато, като някои са декорирани с естествени камъни и диаманти. Изложбата е отворена за посещение до 12 февруари (включително) от 11 до 19 ч. в хотел Radisson Blu.

Принцеса Мириам де Унгрия завършва история на изкуството в университета "Комплутенсе" в Мадрид. По-късно специализира гемология и дизайн на бижута. Освен дизайнер, е и специалист-гемолог, който оценява скъпоценни камъни.

Принцесата създава първата си колекция през 1991 г. Няколко години по-късно работи за испанската компания Carrera y Carrera. През 2002 г. представя колекцията си от бижута "Градина от рози" в Ню Йорк, а през 2014 г. създава марката MdeU.

През 2003 г. Мириам става кръстница на уникалния диамант "Звезда на белгийската корона", като с него изработва 150-каратово колие.