Дефилето бе очаквано с огромен интерес. Много знаменитости бяха дошли да видят колекцията - като се започне от режисьорката София Копола, която често присъства на дефилета на Марк Джейкъбс, мине се през актрисите Гуинет Полтроу, Джулиан Мур и Наоми Харис, и се стигне до главната редакторка на сп. "Вог" Ана Уинтур. Вижте снимки >>

Редица гости носеха като аксесоар към облеклото си бели носни кърпички, които са символ на толерантността и единството и им бяха раздадени предишния ден. Кърпичките трябваше да бъдат носени до пускането на излязлата през 1985 г. песен на Дейвид Боуи "This Is Not America", с която приключи дефилето.

49-годишният Симънс не направи изявление, а само се поклони пред публиката. В предназначените за гостите рекламни брошури той обаче отбелязва, че искал да почете Америка, където понастоящем се е установил, след като по-рано често кръстосваше между Париж и Антверпен, докато работеше за "Диор".

"Различни хора с различен начин на живот, различен дрескод, това е бъдещото, миналото, ар деко, градът, американският Запад. Това са едновременно много неща и нито едно от тях. Няма една-единствена епоха, едно-единствено нещо, един-единствен външен вид. Има смесица от персонажи и индивидуалности, както в Америка. В това се състои красотата на Америка"
, споделя дизайнерът, цитиран от БТА.

Вижданията му са намерили своето отражение в колекцията. Показани бяха панталони и ризи с джобове, вдъхновени от военното облекло, но в ярки тонове, които придават усещане за свобода. Вниманието привлякоха също блузи, създадени от прозрачна изкуствена материя с пришити към нея плетени ръкави. Средно дълги палта, повечето от които в бежово, са с подчертани рамене и са носени в комбинация с каубойски ботуши.

Освен това бяха представени костюми, които вероятно биха се носели от банкери на Уолстрийт, ако не бяха толкова обемни.

Колекцията бе показана сред декор, проектиран от художника Стърлинг Руби. Негови творби са изложени в Музея на модерното изкуство и музея "Гугенхайм" в Ню Йорк.