Гащеризони от найлон, които вероятно са вдъхновени от филмовата поредица "Стар трек" и едноименния сериал, но са с пришити парчета кожа, за да се доближат до градското облекло, бяха представени по време на дефилето на "Лакост" в рамките на Нюйоркската седмица на модата.

Вижте снимки >>

"В периоди, в които ежедневието е трудно, е добре да погледнем в бъдещето, да потърсим положителните аспекти и да тръгнем смело напред", заяви 41-годишният моден дизайнер Фелипе Оливейра Баптища, който е проектирал колекцията за "Лакост".

Той поясни, че за новата си колекция дамско и мъжко облекло за сезона есен/зима е осъществил нещо като космическо пътуване, стигайки до Музея на космонавтиката в Москва, за да изследва подробно космически кораби.

Баптища се вдъхновил също от света на авиацията, в който е израсъл, защото баща му е пилот. След като се върнал от Русия, дизайнерът проектирал облекла, за чието създаване са използвани всякакви видове найлон. Баптища освен това е комбинирал памук, вълна и кожа.

Панталоните са дълги и се влачат по земята, пишат от БТА. Преобладаващите цветове са синьо металик, охра, оранжево, бежово, лилаво, каки. Вниманието привлякоха клош панталони, носени в комбинация с карирани вълнени ризи. Те могат да се носят и увити около кръста. Пуловерът с висока яка, който винаги е присъствал в колекциите на "Лакост", този път е носен дискретно под ризи или гащеризони.