Актрисата беше омъжена за Райън Рейнолдс в периода от 2008 до 2011 г. Сега 32-годишната звезда е разделена след 2 г. брак с френския журналист и собственик на рекламна агенция Ромен Дориак, от когото има дъщеря.

Вижте снимки на Скарлет и Ромен >>

"Винаги, когато печелиш нещо, в същото време губиш нещо, нали така? Според мен идеята за брака е много романтична. Той би могъл да бъде красиво преживяване. Но не мисля, че е естествено нещо за човека да бъде моногамен. Може би не трябваше да го казвам, но истината е, че според мен бракът е работа. Много работа", казва Йохансон, цитирана от EVA.

По думите й фактът, че всички хора трябва да полагат усилия и да работят ежедневно, за да се получат нещата, доказва, че не е нещо естествено. Тя добавя, че много уважава брака, но той определено върви срещу инстинктите на хората.

Актрисата е категорична и че има огромна разлика между това да си сключил брак с някого и да живеете заедно без брак.

"Всеки, който ви каже, че няма разлика между двете неща, ви лъже. Имам приятели, които бяха заедно над десет години и изведнъж решиха да се оженят. След това ги попитах дали се чувстват по-различно и те бяха категорични, че има огромна разлика. Винаги има. Това е една красива отговорност, но е отговорност", допълва Скарлет.