40-годишният телевизионен водещ и продуцент Роро Кавалджиев почина в 10.20 в петък. Причина за смъртта му е "тежка дихателна недостатъчност след скоротечна двустранна пневмония с прояви на полиорганна недостатъчност", обясниха от ВМА, пише "Труд". Роро е бил приет във инфекциозна клиника на болницата в началото на седмицата с много висока температура. Преди това се е лекувал 2-3 дни у дома. 12 часа след приемане е бил преместен в интензивното.

Вижте снимки на Роро и приятелите му >>

Приятелят и съквартирант на Роро във VIP Brother Борислав Комсийски е поддържал връзка с роднините на водещия в последните му дни.

"Така и не можахме да разберем какво му е. Не ни пускаха при него, не ни даваха и информация. В четвъртък при него бяха брат му и близки приятели. Тъй като не знаехме какво се случва, отидохме в болницата с няколко приятели тази сутрин към 9 часа (вчера - б.р.), за да го видим, но не можахме. Никой нищо не ни каза, може би малко след това е починал"
, разказа Боби, цитиран от "24 часа".

Звездите скърбят за Роро >>

В началото на февруари Кавалджиев беше на почивка с приятели на о-в Бали. Сред тях бяха Комсийски, певците Глория и Илиян.

"Може и оттам някакъв вирус да е хванал, не знам... Когато се прибрахме на 13 февруари, всички изпитвахме известно неразположение, но това е нормално след дълго пътуване. Той обаче после се е влошил. Докато бяхме на почивката, Роро беше в перфектно здраве, даже обясняваше, че не е боледувал от 10 години", обясни Борислав.

Екзотична болест обаче Роро няма. Още с постъпването му в болницата лекарите от ВМА са го изследвали за близкоизточен респираторен синдром, както и за СПИН и туберкулоза, но всички тестове са отрицателни.

На 21 февруари Роро написа в профила си във Фейсбук: "Приятели, буквално ме няма през последните два дни. На легло съм. Имам нужда от любовта ви..."

По-късно допълни: "Всичко ме боли, не мога да спя вече второ денонощие."