Носеха и символични сини панделки, за да изразят подкрепата си за премахването на забраната за пътуване, наложена от президента Доналд Тръмп.

Ема Стоун, която спечели наградата за "Актриса в главна роля" с мюзикъла "Ла ла ленд", блестеше със златиста рокля с ресни на "Живанши" в стила на 20-те години, докато актрисата Октавия Спенсър от "Скрити числа" беше облечена със сребриста рокля с пера на Marchesa. Вижте снимки >>

След грозния скандал преди церемонията, предизвикан от Карл Лагерфелд, който обясни, че Мерил Стрийп го разигравала, за да не си плати роклята, звездата избра синя сатенена рокля на ливанския дизайнер Ели Сааб.

Всички победители >>

Актрисата Джесика Бийл се появи със златисто-медена рокля с мъниста в съчетание с африканска огърлица от "Тифани". "Това наричам съвършенство!", каза съпругът й Джъстин Тимбърлейк, който носеше костюм на Том Форд.

Дакота Джонсън се появи със свободно падаща надолу дълга рокля на "Гучи". Модните експерти се съгласиха, че коефициентът за елегантност беше висок, с препратки към "старото очарование на Холивуд" и съвременна интерпретация.

"Това е една фантастична година за модата по червения килим. Необичайно е да видя толкова много чудесни рокли, всяка от които с нещо нестандартно", каза модният експерт на "Инстайл" Ерик Уилсън, цитиран от БТА.

В кадифена рокля с дълбоко деколте от "Оскар де ла Рента" се появи миналогодишната носителка на "Оскар" за "Актриса в главна роля" Бри Ларсън. "Кадифето е на почит. То е тенденция, която ще продължи през 2017 г., както виждаме", каза модният директор на "Гламър" Флорънс Кейн.

Изабел Юпер, номинирана за "Актриса в главна роля" с филма "Тя", демонстрира своя изискан стил в сребриста рокля с дълъг ръкав на "Армани".