Канадският премиер се превърна в световен любимец с приятния си характер, гостоприемството си към бежанците и защитата на правата на жените и различните. Той многократно е обявяван за "Най-сексапилен политик".

Вижте снимки на Джъстин и Софи >>


Но за съпругата му Софи Грегоар-Трюдо се говори малко. Тя попадна в полезрението с честитката си за 8 март. За Празника на жената тя призова всички дами "да отдадат почит на момчетата и мъжете в живота си, които ги поощряват да бъдат себе си и се отнасят към тях с уважение". Мнозина сметнаха призива й за антифеминистки. Иначе Софи има няколко кампании за равноправие между половете.

41-годишната съпруга на Джъстин Трюдо е родена в семейство на брокер и медицинска сестра. Баща ѝ и чичо ѝ от малка я възпитали какво е да бъдеш феминистка, научили я да не се срамува от тялото си, физическата си сила и любовта си към движението. Софи признава, че добрите отношения в семейството ѝ са ѝ дали много увереност в комуникацията с мъжете.

Тя работи в тв редакция, а после става говорителка в новините.

Софи открито говори, че е страдала от булимия "на ранна възраст". Родителите ѝ много ѝ помогнали и тя се справила с болестта.

Всъщност Софи познава фамилията Трюдо от детството си. Тя е била приятелка с най-малкия брат на Джъстин - Майкъл, който умира в лавина през 1998 г. на 23.

Софи и Джъстин се срещат отново по-късно в бар, където заедно пеят караоке. Между тях пламва любовта и той осъзнава, че това е жената, която е чакал.

"Първо, виждали сте нейни снимки, тя е страхотна. Но тя също е много сладка и много истинска. Нейната интелигентност има голяма сила, а ценностите ѝ са непробиваеми"
, казва Джъстин Трюдо.

Двамата се женят през 2004 г. и имат 3 деца. Софи го подкрепя в политическата му кариера и Джъстин става премиер на Канада през 2015 г.