Оставайки верни на традицията да радват почитателите на балета, организаторите от "Жокер медиа", след множество успешни продукции с Националната опера и балет – София, съвместно подготвят един стилен празник. На 16 октомври в Зала 1 на НДК ще бъде представен балетът "Жизел".

В две действия, изкусно преплетени в зрелищен живописен спектакъл, солистите от "Болшой театър" ще ни разкажат историята за сляпа любов, предателство и преданост, издържани  изцяло в стила на класическата хореография.
Билети може да закупите в мрежата на Eventim.

Звездата на "Болшой" Светлана Захарова е балерина номер 1 в света, примабалерина е и на "Мариинския театър" и "Ла Скала".

На 18 години Светлана Захарова е за пръв в "Мариинския театър", участва в "Спящата красавица", "Лебедово езеро", "La Bayadere", "Дон Кихот" и много други.

Танцува в Париж след разпадането на СССР. Също така има участия в Ню Йорк, Лондон, Буенос Айрес, Мюнхен, Неапол.

През 2008 г. балерината подписва договор с "Ла Скала".

През последните години балерината се завръща в "Болшой театър" и участва в най-големите продукции: "Герой на нашето време", "Дамата с камелиите", "Легенда за любовта", за която получава няколко престижки награди.

В България Светлана Захарова ще си партнира с Денис Родкин, с който се срещат за първи път на сцената на "Мариински театър" в постановката "Кармен-сюит". До днес танцуват заедно, включително и в творческа вечер в балетния спектакъл "Аmore".