Това е чудесно, но има някои грешки, от които никой не е застрахован.
Кой би си помислил, че може да къпеш погрешно? Но може. Вижте 5 основни ситуации, които допускаме всеки ден под душа, представени от eco-life.bg.

Прекалено гореща вода

Водата не трябва да бъде с температура около 60 градуса, температурата на водата не трябва да е над 35 градуса. Когато е прекалено гореща, тя прави кожата суха и лющеща се. Отмива всичките кожни мазнини и оставя кожата без защита, като често причинява и обриви или възпаления по кожата.

Прекалено дългото къпане

Както горещата вода, така и дългото къпане, изсушават кожата. Препоръчителното време за душ е около 7-10 минути, 20 минути са прекалено много.

Честата употреба на пенливи гелове и лосиони

Колкото повече се пени душ-гелът ни, толкова повече изкуствени вещества има в него. А те нарушават естествения защитен слой на кожата, правейки я суха и груба. Не ги използвайте всеки ден и капвайте само по 1-2 капки от тях на гъбата си за къпане.

Използването на стари и мокри гъби

Старите и мокри гъби задържат бактерии и мухъл. най-добре е да сменяте гъбата си за баня на всеки 4 седмици и след като я ползвате, я изперете и я изнесете да изсъхне на слънце.

Твърде силно триене след баня

След баня попийте тялото си със суха кърпа, като го оставите леко влажно. После се намажете с подходящ крем, за да остане кожата ви подхранена и здрава.