Те се срещат, когато той е 15-годишен десетокласник в Йезуитската гимназия в Амиен, а г-жа Троньо е 40-годишна омъжена майка на три деца, едно от които е в класа на Макрон. По онова време г-жа Озиер, както тогава е фамилията ѝ по съпруг, преподава френска литература и ръководи театралния клуб.

Вижте снимки на Бриджит >>

Всички описват тогавашния Макрон като доста развит за възрастта си талантлив пианист, отличник и участник в училищна пиеса, на която Троньо е режисьор. (Когато бе министър, той рецитира Молиер по памет по френска телевизия).

"Със сигурност не беше като другите. Винаги беше с учителите", каза Троньо във френски документален филм за Макрон. "Той не беше пубер", допълни тя.

Отношенията им придобиват романтичен характер, когато в 11 клас Макрон я убеждава да напишат заедно пиеса. "Писането ни събираше всеки ден и създаде невероятна близост между нас", каза тя пред "Пари мач" преди време.

По настояване или на разтревожените му родители, или на изтерзаната г-жа Троньо Макрон напуска училището и довършва средното си образование в престижната гимназия "Анри Четвърти" в Париж. Преди да напусне дома си, той казал на учителката си: "Няма да се отървеш от мен. Ще се върна и ще се оженя за теб."

С продължителни телефонни обаждания от Париж "малко по малко той срази съпротивата ми", каза тя. В крайна сметка Троньо се развежда със съпруга си и се премества да преподава в Париж. "Казах си: Целият ми живот ще отиде напразно, ако не го направя".

На сватбата им през 2007 г. Макрон благодари на децата на г-жа Троньо, че са го приели и допълни, че двамата не са "нормална двойка - макар че не обичам много този епитет - но сме двойка, която съществува".

Съществуването й е предизвиквало и враждебни реакции. Радио хуморист неотдавна нарече дългокраката Троньо "Барби в менопауза". Критици наричат Макрон "любимец" - нещо като любимец на учителка - който си пробива път към президентството, като парадира с личния си живот, за да спечели гласове.

Но френската преса често се възхищава на тяхната връзка. Списанията я наричат модна икона и публикуват снимки на младоликия г-н Макрон как подава шише с биберон на едно от седемте си доведени внучета.

Романсът им да започва, когато Макрон е скандално млад. Неочакваното в случая на Макрон е, че те продължават да са заедно десетилетия по-късно.

Въпреки че разликата в годините на Еманюел и Бриджит е точно колкото разликата между Доналд Тръмп и Мелания, г-жа Макрон е подложена на доста по-сериозен обществен натиск в социалните мрежи.

Истинската любов оправдава много нарушения на нормите. И връзките с голяма възрастова разлика във френския елит не са прецедент. Бившият президент Франсоа Митеран е започнал връзка с 19-годишна, когато той е бил на 45 г. ("Чувствам, че не съм спирал да правя любов с теб от 15 август 1963 г.!", заявява Митеран в писмо, написано седем години по-късно).