Той се отбелязва като рожден ден с торта, свещички, подаръци и любими гости. По този начин децата свикват, че имат две важни дати в първите години от живота си – едната е денят, в който са родени, а другата – срещата със своето семейство.

„Ще получим подкрепата на “Мрежа Хлебните Къщи“, които ще организират за децата и техните родители „Театър на трохите“– работилница за месене в кулинарната академия на „Музейко”. На празникa ще има творчески ателиета за деца и родители, четене на приказки, месене на погача, торта, песни и балони“, съобщават от Асоциация „Осиновени и осиновители“.

На събитието ще се включат специалисти (психолог - член на БАОО  и родител, осиновил дете), които в рамките на събитието ще са на разположение да консултират родителите.

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ е организатор на инициативата за втора поредна година. През месец май 2016 г. събитието се проведе в Мол „Сердика”- гр. София.

Събитието ще се проведе от 11.00 до 13.00 часа на 30 април 2017 г. (неделя) в „Музейко”- детски научен център Америка за България, адрес: гр. София, п.к. 1700, ул. „Проф. Боян Каменов” № 3.