Това се случи на събитие, посветено на лондонския договор от 1876 година (между Франция и Прусия за политическата съдба на Люксембург).

Вижте снимки >>

Облечена в пастелносиня рокля тип палто на дизайнерката Емилия Уикстед, Кейт за пореден път показа елегантност и класа, присъща на една истинска кралска особа.

При визитата си в Нова Зеландия херцогинята на Кеймбриндж също избра тоалет на дизайнерката Емилия Уикстед. Тогава Кейт премина с рокля в морско синьо по пистата на международното летище "Дънидин".

За аксесоари към бледосинята рокля, коятo Катрин носеше в Люксембург, херцогинята беше избрала обувки на висок ток с телесен цвят, малка чанта клъч на Eyui и обеци със син топаз и малки диаманти на Кики Макдонау.

В компанията на принцеса Стефани, Катрин посети Музеят на модерното изкуство и беше посрещната от множество ликуващи хора. Много деца й поднесоха цветя.

Говори се, че Кейт ще има още много подобни посещения в Европа във връзка с "Брекзит" и поддържането на добри партньорски отношения с останалите европейски държави. Младите кралски особи са спрягани като "оръжия" за тази цел.