Dir.bg продължава традицията си да ви показва актуални снимки от така очакваните абитуриентски балове в България, а абитуриентката, която събере най-голяма подкрепа от потребителите и журито на конкурса, ще получи атрактивна награда.

Как да се включите >>

Тази година в журито се включиха силни и позитивни личности от българския шоубизнес, доказващи, че всеки зрелостник може да се осъществи у нас с много труд и фантазия. Това са поп иконите Мария Илиева, Pavell и Venci Venc', неуморният театрал Иван Юруков, и "Най-красивата абитуриентка" 2016 Елина Крушева.

Журито:
Снимка
Pavell & Venci Venc'

Изпълнителите на Virginia records Pavell & Venci Venc‘ пеят за положителните неща, тези, които карат младите да се стремят към реализация в България. Това ги превръща в най-актуалните хип-хоп артисти у нас. Те имат собствена философия, облечена в музика и споделяна от хиляди фенове. Парчето им "Вдигам левъл" е №1 цели 12 седмици в официалната класация за най-излъчваните български песни в радио и тв ефира. Най-новият им сингъл "Любов", в който участва и Михаела Филева, има над 3 милиона гледания в YouTube от премиерата му през февруари. Двамата печелят още повече фенове като водещи на "Гласът на България". Aктивно работят и по текстовете и аранжиментите на парчета за свои колеги.

Снимка
Елина Крушева

През 2016 г. Елина Крушева спечели конкурса на dir.bg "Най-красива абитуриентка", като събра най-много лайкове от потребителите и бе избрана единодушно от журито. След бала тя осъществи мечтата си да следва журналистика в Софийския университет. Целта й е успешна реализация в медийната сфера. Тя пожела на участничките в "Най-красива абитуриентка" 2017 да държат строго на естествената красота, да изживеят своя приказен бал вълшебно и да имат стремежа за постигане и на други успехи в бъдеще.

Снимка
Иван Юруков

Звездата от Народен театър "Иван Вазов" е един от претендентите за тазгодишния "Аскеер" в категория "Главна мъжка роля". Номинацията е за блестящата му игра като майстор Найден в премиерната постановка "Майстори". Става любимец на тв и кино зрителите с ролите си в "Столичани в повече", "Забранена любов", "Аве" и др. Отскоро Иван Юруков предизивква феновете и себе си с първият си моноспектакъл "Пилето, което казва КУ". Съвсем сам на сцената, той отново е на ниво, представяйки най-различни цветни и страстни персонажи и най-вече нощният пазач, който говори с пилето, което казва "КУ" (Следва да се играе на 26 май в Нов театър НДК, на 9 юни в Ябланица и на 11 юни в Пловдив, Лятно кино “Орфей”). Юруков участва още в "Добри хора", "На ръба", "Хъшове", "Хамлет", "Вишнева градина", "Ревизор", "Полет над кукувиче гнездо", "Идеалният мъж", "Червено".

Снимка
Мария Илиева

Българската R&B дива е най-влиятелната дама в българския шоубизнес за 2013, 2014 и 2015 г. според Forbes Bulgaria. През 2014-а дуетът й с Криско "Видимо доволни" е най-излъчваната песен в българските медии и най-гледаното българско музикално видео в YouTube за всички времена с над 20 млн. гледания. Участва в редица филмови и тв продукции и много благотворителни инициативи. Мария започва шеметно самостоятелната си кариера с последователни №1 хитове - "Лунен сън", "Нищо", "All Right" (с група Те). През 2002 г. излиза вечно модерният макси-сингълът "Стерео стая". Дуетният "Truly" (2009) с Кийт Томпсън 6 седмици е на първо място в "Нашите 20" на "БГ радио", прецедент за англоезична песен. Въртяна е в САЩ, Тайланд, Великобритания, Австралия, където достига до първото място в Сидни ZFM. Илиева записва "O Primeiro Grande Amor" с Тони Карейра. Негов специален гост е в зала "Олимпия", Париж, и в лисабонската MEO Arena. Мария основава лейбъла "Стерео стая", с който продуцира млади български изпълнители, журира и X Factor. Тя е единственият източноевропейски артист, поканен да представи страната си на концерта "Звездите на Европа" в Брюксел за 50-годишнината на ЕС, гледат милиард зрители.

Наградата за "Най-красивата абитуриентка" е новият Moto G с 8-ядрен процесор и 5.0" Full HD дисплей от Lenovo България.