Агентът на Корнел потвърди тъжната вест и нарече смъртта на Крис Корнел "внезапна и неочаквана".

Според информация от полицията в Детройт смъртта на музиканта се разследва като евентуално самоубийство. Говорител на полицейското управление обяви пред АП, че Корнел е бил намерен мъртъв в хотела си. Съпругата на Крис се обадила на приятел и го помолила да провери как е мъжът й. Близкият до семейството човек разбил вратата на стаята на Корнел и открил вокалиста мъртъв на пода на банята. Роднините му са в шок.

Корнел е свирил вчера със Soundgarden в Детройт!



На 10 май миналата година той изнесе първия си концерт у нас в Античния театър в Пловдив. Събитието бе част от серия концерти за 10-ия рождения ден на "Тангра мега рок".

Корнел е от най-важните фигури на гръндж движението през 90-те. Носител е на "Грами". Има фондация, която подпомага бездомни, бедни, тормозени и изоставени деца.

След разпадането на Soundgarden през 1997 г., Корнел се изявява самостоятелно. През 2001 г. той се присъединява към Audioslave. Тази група също се разпада през 2007 г. Пред 2012 г. музикантите от Soundgarden се събират отново и издават шестия си студиен албум "King Animal".