Имал ли е третият президент на САЩ извънбрачни деца?

Той отрекъл всичко ... и останал на власт. Предполага се, че третият президент на САЩ Томас Джеферсън (1801-1809) е имал афера с чернокожата робиня Сали Хемингс. 200 години по-късно ДНК-анализи доказват, че бащинството на Джеферсън - по отношение на поне едно дете - е твърде вероятно.

Уорън Хардинг и нескончаемите му любовни похождения

Вижте първите дами, които ще се помнят дълго >>

Уорън Хардинг оглавява САЩ твърде кратко (1921-1923). За мнозина американци той е най-лошият президент на всички времена. Известен е бил с нескончаемите си любовни похождения и постоянните интимни връзки - с по няколко жени едновременно. Особено скандална е аферата му със съпругата на негов стар приятел. За да покрие скандала, Хардинг дарявал на любовницата си и съпруга ѝ луксозни пътешествия.

Подава оставка, за да избегне импийчмънт

Благодарение на него Карл Бърнстийн и Боб Удуърд стават световноизвестни. Двамата репортери на „Вашингтон пост” разкриват аферата „Уотъргейт” и ролята на Ричард Никсън като неин инициатор и задкулисен кукловод. Никсън обаче изпреварва процедурата по импийчмънт и подава оставка. До последно той не показва никакво чувство за вина.

Рейгън и аферата с "контрите"

С него американците свързват период на истинско величие. Роналд Рейгън управлява с твърда ръка и демонстрира неотстъпчивост към СССР. Залезът му започва, когато става ясно, че ЦРУ години наред си е затваряло очите за нелегалното финансиране на „контрите” в Никарагуа. До открит скандал обаче така и не се стига. И до днес ролята на Рейгън в тази афера остава неясна.

"Никога не съм имал секс с тази жена..."

Това заяви навремето Бил Клинтън и дори не се изчерви. Въпреки разкритието, че е кръшкал, бившият президент и днес е сред активните политически личности в обществения живот на страната. Пикантната му връзка с бившата практикантка Моника Люински едва не му струваше президентския пост. Политически той успя да надживее аферата. Но какво ли мисли жена му Хилари по този въпрос?

Психически неуравновесен човек?

Той е истински феномен. Говори и действа напук на всички правила в политиката и дипломацията. Някои го смятат за политически клоун, други за опасен подстрекател или просто за психически неуравновесен човек. Доналд Тръмп обаче е още в началото на своя президентски мандат. Удивителното е, че още отсега думата "импийчмънт" се произнася толкова често във Вашингтон.

*Текстът е публикуван тук>>