На другия полюс са специалистите в областта на информационните технологии, които не могат да се похвалят със завидна физическа форма, пише в. "Дейли експрес".

Проучването на Ironmongery Direct, обхванало 2000 представители на различни професии, разкрива, че най-активни са търговците със средно седем часа физическо натоварване дневно. В резултат на това по време на работа те изгарят около 2500 калории.

За сравнение - специалистите в сферата на информационните технологии, които са активни средно едва по 24 минути дневно, изгарят по-малко от 200 калории.

Анкетата показва, че търговците са по-активни дори от личните треньори и фитнес гурутата, които са в движение средно по пет часа на ден. Земеделците също са сред най-активните трудещи се с над четири часа физическо натоварване дневно.

Освен специалистите в областта на информационните технологии, в най-незавидна физическа форма са също служителите в маркетинга, които се движат средно 36 минути дневно, както и адвокатите и счетоводителите, чиято физическа активност се равнява на 42 минути на ден.